Przepis: Cielęcina w szparagach z boczkiem- rolada!
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 22min.
Czas przygotowania: 80 min.
Czas gotowania: 12 min.
Czas pieczenia: 50 min.
Jak przygotowaćCielęcina w szparagach z boczkiem- rolada! ?
Szparagi wkładamy do wrzątku, gotujemy 5 minut pod przykryciem, odsączamy. Dwa jajka gotujemy na twardo. Mięso wyrabiamy z surowym jajkiem i serem startym, na gładką masę. Skrapiamy alkoholem, przyprawiamy solą i pieprzem. Szparagi owijamy w plastry boczku. Formę wykładamy pozostałym boczkiem, nakładamy część masy mięsnej, szparagi, a na środku jajka ugotowane na twardo. Przykrywamy resztą masy mięsnej i boczkiem. Pieczemy 50 minut w temperaturze 200 stopni C.