Jak przygotować Courgette z mięsem?

Przepis: Courgette z mięsem

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 50 min.
Czas pieczenia: 50 min.

Jak przygotowaćCourgette z mięsem ?

Cielęcinę oraz filet z kurczaka umyć, zmielić z obranym czosnkiem. Do zmielonego mięsa dodać jajko, łyżkę tartej bułki, tymianek, majeranek, przyprawę do kurczaka.

Wyrobić mięso, doprawić do smaku solą, dodać szczyptę pieprzu cayenne.

Jeszcze raz wyrobić mięso.

Cukinię umyć, pokroić na 4-5 cm kawałki, do połowy wydrążyć miąższ z cukinii, oprószyć solą oraz pieprzem.

Z mięsa uformować duże kule, włożyć w cukinie. Posypać paseczkami sera żółtego.

Włożyć do naczynia żaroodpornego, zapiekać ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553