Jak przygotować Ćwiartki kurczka marynowane?

Przepis: Ćwiartki kurczka marynowane

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 6godz. 20min.
Czas przygotowania: 6 godz.
Czas smażenia: 20 min.

Jak przygotowaćĆwiartki kurczka marynowane ?

Ćwiartki z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.

Następnie przekroić w zgięciu każdą ćwiartkę.

Oliwę wymieszać z przyprawą staropolską, sokiem z cytryny.

Włożyć kawałki mięsa, odstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin, najlepiej na całą noc. Co pewien czas przekręcać kawałki mięsa w marynacie.

Płatki kukurydziane pokruszyć, wymieszać z bułką tartą.

Jajka roztrzepać widelcem.

Porcje kurczaka panierować w jajku, płatkach kukurydzianych.

Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556