Jak przygotować Duszona wątroba jelenia?

Przepis: Duszona wątroba jelenia

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Jak przygotowaćDuszona wątroba jelenia ?

Wątrobę umyj i naszpikuj cienkimi plastrami słoniny. Na dnie garnka ułóż pokrojoną w plasterki słoninę, 3 poszatkowane cebule, posiekany czosnek, liść laurowy oraz łyżkę posiekanej natki pietruszki. Polej to śmietaną. Na wierzchu połóż wątrobę, posyp resztką posiekanej natki i dodaj resztę pokrojonej cebuli, a na sam wierzch daj kolejne plastry słoniny i duś do miękkości. Wątróbkę pokrój na mniejsze kawałki. Podawaj z sosem z pieczenia.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553