Jak przygotować Farsz drobiowo – pieczarkowy?

Przepis: Farsz drobiowo – pieczarkowy

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 60 min.
Czas smażenia: 15 min.

Jak przygotowaćFarsz drobiowo – pieczarkowy ?

Mięso ugotować z marchwią w osolonej wodzie lub z dodatkiem kostki rosołowej.

Pieczarki pokroić w kostkę i usmażyć na oleju, doprawić do smaku.

Na tym samy tłuszczu usmażyć pokrojoną w pół plasterki cebulę.

Mięso obrać z kości, zemleć w maszynce razem z gotowaną marchwią i usmażoną cebulą. Dodać usmażone pieczarki.

Wszystko razem wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Farsz nadaje się do pierogów, naleśników, pasztecików.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556