Przepis: Faszerowane udka kurczaka
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przygotowaćFaszerowane udka kurczaka ?
Udka umyć, osuszyć. Delikatnie zdjąć skórę z mięsa, pomagając sobie nożem. Kość w udku złamać przy końcu pałki, wyjąc mięso. Obrać je z kości, posiekać lub zmielić. Bułkę namoczyć w mleku, żeby zmiękła. Dodać do mięsa razem z rozgniecionym czosnkiem, 2 łyżkami śmietany, jajkami, natką i przyprawami. Wszystko razem dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Farszem napełnić skórę, końce zaszyć. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C przez około 60 minut. Podawać z ryżem, surówką z kapusty pekińskiej. Smacznego!