Przepis: Filet drobowy z brzoskwinią
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 20 min.
Jak przygotowaćFilet drobowy z brzoskwinią ?
Filety kurczaka kroimy wzdłuż następnie rozbijamy delikatnie tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem. Szykujemy sos: mieszamy majonez z ketchupem (łagodnym) i z jedną łyżeczką żurawiny doprawiamy solą i pieprzem. Filety układamy na blasze wysmarowanej olejem. Na każdy filet nakładamy sos musi być dokładnie pokryty, następnie w brzoskwinie (miejsce po pestce) wkładamy po łyżeczce żurawiny (można zastąpić dżemem z malin)i kładziemy na filet. Na koniec posypujemy wiórkami żółtego sera. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200st. C na 20 minut.