Jak przygotować Galaretka z mięsem?

Przepis: Galaretka z mięsem

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Jak przygotowaćGalaretka z mięsem ?

Mięso i golonkę dokładnie oczyścić i umyć. Marchewkę, pietruszkę i pora obrać i umyć. Mięso i warzywa włożyć do garnka i zalać wodą. Następnie dodać liścia laurowego. Całość ugotować i lekko przestudzić.

Mięso obrać i rozdrobnić. Pietruszkę i marchewki pokroić w małą kostkę. Odlać potrzebną ilość wywaru mięsnego. Zagotować i dodać pokrojone mięso i warzywa. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Odlać trochę gorącego wywaru i rozpuścić żelatynę.

Dodać żelatynę i doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając.

Do miseczek włożyć marchewkę i pietruszkę oraz pokrojone jajko i zalać mięsnym wywarem.

Odstawić do stężenia.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556