Przepis: Galaretka z mięsem
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Jak przygotowaćGalaretka z mięsem ?
Mięso i golonkę dokładnie oczyścić i umyć. Marchewkę, pietruszkę i pora obrać i umyć. Mięso i warzywa włożyć do garnka i zalać wodą. Następnie dodać liścia laurowego. Całość ugotować i lekko przestudzić.
Mięso obrać i rozdrobnić. Pietruszkę i marchewki pokroić w małą kostkę. Odlać potrzebną ilość wywaru mięsnego. Zagotować i dodać pokrojone mięso i warzywa. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Odlać trochę gorącego wywaru i rozpuścić żelatynę.
Dodać żelatynę i doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając.
Do miseczek włożyć marchewkę i pietruszkę oraz pokrojone jajko i zalać mięsnym wywarem.
Odstawić do stężenia.