Jak przygotować Gąsienica?

Przepis: Gąsienica

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przygotowaćGąsienica ?

Ziemniaki obrać, zalać gorącą wodą, posolić i gotować.

Do mięsa dodać bułkę tartą, mleko cebulę i jajko.

Doprawić do smaku i zarobić masę.

Na patelni rozgrzać olej.

Wilgotnymi dłońmi formować kuleczki z masy mięsnej, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano.

Marchew obrać, umyć i zetrzeć.

Na patelni rozgrzać masło, wrzucić marchew, lekko posłodzić i dusić ok. 5 minut.

Ugotowane ziemniaki odcedzić, utłuc.

Na talerz ułożyć ziemniaki, uklepać kulkę, zrobić wgłębienie i nakładać po kotleciku. W jedną kulkę wbić dwie wykałaczki i na wystające końce zawiesić oczy.

Na połówki podzielić wykałaczki i zrobić czułka z papryki. Ogórki podzielić i zrobić nogi.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556