Przepis: Gołąbki szybciutko
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przygotowaćGołąbki szybciutko ?
Kapustę drobno pokroić. Dodać do niej posiekaną cebulę, pietruszkę i koper. Doprawić solą pieprzem i vegetą. Wymieszać. Dodać mięso
doprawione przyprawą do mielonego. Wbić jajka, dodać bułkę tartą i startą marchewkę. Z masy zagnieść ścisłą masę. Uformować niewielkie okrągłe pulpeciki. Każdy obtoczyć w mące i usmażyć na złoto na patelni. Przełożyć do garnka. Zalać wodą, tak aby gołąbki się przykryły. Dodać pokruszoną kostkę rosołową i koncentrat. Gotować na małym ogniu około godziny. Sos zagęścić mąką rozrobioną z wodą.