Przepis: Gulasz drobiowo warzywny
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 40 min.
Czas smażenia: 10 min.
Jak przygotowaćGulasz drobiowo warzywny ?
Cebulę pokroić, podsmażyć na oleju. Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić do cebuli, delikatnie podsmażyć mieszając od czasu do czasu. Dodać pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Wymieszać, wlać bulion i dusić na wolnym ogniu ok. 30 minut. Gdyby bulionu dużo ubyło podczas duszenia należy wlać wodę. Następnie dodać sos pieczeniowy jasny rozrobiony w szklance wody. Chwilę pogotować i doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Ja do tego sosu dodaję około 2 łyżeczki papryki słodkiej i jedną łyżeczkę papryki ostrej.
Jeśli sos jest za rzadki należy go zagęścić mąką.