Przepis: Gulasz wieprzowy na obiad
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.
Jak przygotowaćGulasz wieprzowy na obiad ?
Cebulę kroimy w kosteczkę, przysmażamy ją przez chwilę na oleju. Mięso kroimy w kostkę (bok ok 3-4 cm). Dorzucamy je do cebuli i podsmażamy do czasu aż się zarumieni. Potrawę posypujemy sporą ilością słodkiej papryki.
Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance gorącej wody, powstały wywar wlewamy do mięsa dorzucając również marchewkę pokrojoną w plasterki. Całość dusimy przez ok 30 min co jakiś czas podlewając odrobiną wody.
Paprykę kroimy w paseczki i dorzucamy do sosu.
Kiedy papryka zmięknie doprawiamy potrawę solą i pieprzem oraz zagęszczamy mąką.