Jak przygotować Gulasz z jelenia?

Przepis: Gulasz z jelenia

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 15min.
Czas przygotowania: 135 min.

Jak przygotowaćGulasz z jelenia ?

Cebulę pokrój w kosteczkę. Mięso opłucz, pokrój. Tak samo zrób z boczkiem. W rondlu rozgrzej olej, na nim wysmaż chrupko boczek. W tym samym tłuszczu obsmaż mięso. Na koniec również w tym samym tłuszczu przyrumień cebulę. Całe mięso włóż do cebuli, dodaj koncentrat pomidorowy, zasmaż. Składniki w garnku oprósz mąką i ponownie zasmaż. Podlej winem i 3/4 l wody. Dosyp bulion. Dodaj laur i jałowiec. Przykryj i na wolnym ogniu duś 90 min. Na 10 min przed końcem duszenia gulaszu dodaj dżem porzeczkowy oraz boczek. Przypraw.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556