Jak przygotować Jarząbek pieczony II?

Przepis: Jarząbek pieczony II

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Jak przygotowaćJarząbek pieczony II ?

Natrzeć sprawionego jarząbka wewnątrz i z zewnątrz jałowcem rozmiażdżonym z solą.

Tuszkę obłożyć plasterkami słoniny i owiązać nitką.

Ułożyć jarząbka w naczyniu do pieczenia wysmarowanym grubo tłuszczem i umieścić w nagrzanym piekarniku.

Piec polewając wytopionym tłuszczem i skrapiając wodą.

Plasterki bułki wielkości tuszki ptaka posmarować margaryną i zrumienić w brytfannie w piekarniku.

Na małym półmisku ułożyć liście sałaty, a na nich zrumienione grzanki.

Z upieczonego jarząbka zdjąć nitkę, przekroić go wzdłuż na połówki, ułożyć wraz z upieczoną słoniną na grzankach i polać sosem z pieczenia.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553