Jak przygotować Kafirowa wałkowana wołowina?

Przepis: Kafirowa wałkowana wołowina

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Jak przygotowaćKafirowa wałkowana wołowina ?

Wołowinę dzielimy na 2 porcje. Kilkakrotnie wałkujemy z obu stron wałkiem do mięsa. Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę kroimy w piórka. Na gorący olej wkładamy mięso i obsmażamy z jednej strony na ciemnobrązowy kolor. Przewracamy, smażymy przez 2 minuty i dodajemy cebulę. Gdy cebula lekko się zrumieni, wlewamy wodę i dodajemy kostkę mięsną, śliwki i liść Kafiru. Dusimy pod przykryciem do momentu, aż mięso będzie miękkie. Doprawiamy SmakoMykiem i kolorowym pieprzem. W razie potrzeby zagęszczamy sos mąką rozmieszaną z jogurtem i zimną wodą.

Smacznego!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553