Jak przygotować Karkówka pod serkiem?

Przepis: Karkówka pod serkiem

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 10 min.

Jak przygotowaćKarkówka pod serkiem ?

Karkówkę lekko rozbić, posypać solą, pieprzem i przyprawą do karkówki. Maczać w jajku, a potem w bułce tartej. Usmażyć na rumiano z obu stron na oleju.

Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a cebulę pokroić w kostkę. Poddusić na 2 łyżkach oleju. Kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, a na nich ułożyć pieczarki, cebulę i plaster żółtego sera.

Zapiekać 10 minut w 180 stopniach.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553