Jak przygotować Klops z jajkiem domowy?

Przepis: Klops z jajkiem domowy

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas pieczenia: 50 min.

Jak przygotowaćKlops z jajkiem domowy ?

Cebulę drobno pokroić. Bułki namoczyć, odcisnąć. Dodać do mięsa razem z cebulką, musztardą, surowymi jajkami, majerankiem i przyprawami. Wyrobić masę ręką.

Na posmarowanej olejem folii rozłożyć masę, formując prostokąt.

Na środku poukładać obrane jajka na twardo. Ściśle zwinąć masę aby utworzyła się rolada.

Oprószyć bułką tartą i przełożyć do blaszki.

Na wierzchu ułożyć wiórki masła.

Piec około 50 minut. Kroić po wystudzeniu.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553