Przepis: Klopsy rybne w czerwonym sosie
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przygotowaćKlopsy rybne w czerwonym sosie ?
wątróbki i rybę zielić, dodać posiekane, uduszone na maśle pieczarki, posiekany koperek, jajka i zmiażdżony czosnek. Masę wymieszać. Dodać tyle biszkoptów, by z masy można było uformować kulki. Usmażyć (klopsy można też ugotować). Przygotować sos.
Buraki i ananas pokroić w kostkę, dodać zmiażdżony czosnek oraz pozostałe składniki. Dokładnie zmiksować. Podgrzać. Klopsy podawać z sosem.
Sos:
wszystkie składniki na sos dodajemy do garnka, mieszamy na małym ogniu aby wszystko dobrze się rozpuściło do jednolitej konsystencji. Gotowy sos lejemy na klopsy.