Jak przygotować Klopsy rybne w czerwonym sosie?

Przepis: Klopsy rybne w czerwonym sosie

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przygotowaćKlopsy rybne w czerwonym sosie ?

wątróbki i rybę zielić, dodać posiekane, uduszone na maśle pieczarki, posiekany koperek, jajka i zmiażdżony czosnek. Masę wymieszać. Dodać tyle biszkoptów, by z masy można było uformować kulki. Usmażyć (klopsy można też ugotować). Przygotować sos.

Buraki i ananas pokroić w kostkę, dodać zmiażdżony czosnek oraz pozostałe składniki. Dokładnie zmiksować. Podgrzać. Klopsy podawać z sosem.

Sos:

wszystkie składniki na sos dodajemy do garnka, mieszamy na małym ogniu aby wszystko dobrze się rozpuściło do jednolitej konsystencji. Gotowy sos lejemy na klopsy.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556