Jak przygotować Klopsy z kaszą gryczaną?

Przepis: Klopsy z kaszą gryczaną

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 50 min.
Czas gotowania: 40 min.

Jak przygotowaćKlopsy z kaszą gryczaną ?

Kaszę mielimy w młynku do kawy, dodajemy do mielonego mięsa.

Warzywa obieramy, myjemy i trzemy na tarce o dużych oczkach.

Zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy do miękkości.

Odcedzamy i dodajemy do mięsa.

Dodajemy żółtko, sól, pieprz do smaku i majeranek.

Z masy mięsnej formujemy małe kuleczki i obtaczamy w mące.

Gotujemy w wywarze przez około 30 minut.

Podajemy z ziemniakami.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556