Jak przygotować Gołąbki swojskie?

Przepis: Gołąbki swojskie

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 4godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Czas gotowania: 2 godz.

Jak przygotowaćGołąbki swojskie ?

Najpierw sparzyć kapustę, zdjąć liście, usunąć twarde nerwy z liści. Mięso mielone wymieszać z cebulą pokrojoną w kostkę lub startą na tarce, jajkiem, ugotowanym ryżem, namoczoną i odciśniętą bułką i przyprawami.

Dokładnie wyrobić masę mięsną. Łyżką mięso kłaść na liść kapusty i dokładnie zawijać. Układać w garnku, zalać wodą, dodać kostkę rosołową lub mięsną do maku, liść laurowy i koncentrat pomidorowy. Gotować na wolnym ogniu około 1,5 godziny. Na końcu zaprawić łyżką mąki wymieszanej z wodą, doprawić do smaku.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553