Jak przygotować Grillowana pierś z kurczaka z oliwkami i żółtym serem?

Przepis: Grillowana pierś z kurczaka z oliwkami i żółtym serem

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas pieczenia: 15 min.

Jak przygotowaćGrillowana pierś z kurczaka z oliwkami i żółtym serem ?

Oliwki drobno posiekać. Filety z kurczaka umyć, osuszyć i lekko roztłuc. Oprószyć solą, pieprzem i bazylią – wstawić na godzinę do lodówki. Mięso ułożyć na grillu, gdy będzie już prawie gotowe posypać go startym serem, następnie obłożyć posiekanymi oliwkami i znowu warstwą sera. Grillować jeszcze moment aż ser zacznie się lekko topić.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553