Jak przygotować Grzybowy filet z kurczaka?

Przepis: Grzybowy filet z kurczaka

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przygotowaćGrzybowy filet z kurczaka ?

Pierś kroimy na 4 plastry. Każdy z nich posypujemy z obu stron zmieszanymi przyprawami i odstawiamy do lodówki na 30 minut.

Na zimną patelnię wlewamy olej (1 łyżkę), wsypujemy cebulę i podsmażamy na małym gazie do momentu, aż cebula się zeszkli. Dodajemy pokrojone na plasterki grzyby i smażymy przez kolejne 5 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy. Na drugiej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju ryżowego i obsmażamy piersi po 3 minuty z każdej strony. Wlewamy sos grzybowy i smażymy jeszcze przez 1 minutę.

Smacznego!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553