Jak przygotować Gulasz drobiowo warzywny?

Przepis: Gulasz drobiowo warzywny

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 40 min.
Czas smażenia: 10 min.

Jak przygotowaćGulasz drobiowo warzywny ?

Cebulę pokroić, podsmażyć na oleju. Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić do cebuli, delikatnie podsmażyć mieszając od czasu do czasu. Dodać pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Wymieszać, wlać bulion i dusić na wolnym ogniu ok. 30 minut. Gdyby bulionu dużo ubyło podczas duszenia należy wlać wodę. Następnie dodać sos pieczeniowy jasny rozrobiony w szklance wody. Chwilę pogotować i doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Ja do tego sosu dodaję około 2 łyżeczki papryki słodkiej i jedną łyżeczkę papryki ostrej.

Jeśli sos jest za rzadki należy go zagęścić mąką.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553