Jak przyrządzić Kotlety mielone z kapustą pekińską?

Przepis: Kotlety mielone z kapustą pekińską

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 25 min.
Czas gotowania: 20 min.
Czas smażenia: 15 min.

Jak przyrządzić Kotlety mielone z kapustą pekińską?

Kapustę pekińską drobno szatkuję, przekładam do miski z mięsem mielonym. Dodaję jajka, bułkę tartą, doprawiam do smaku solą, pieprzem i przyprawą w płynie maggi. Dokładnie wyrabiam na w miarę jednolitą masę, w razie czego dosypuję więcej bułki tartej. Z masy lepię kotleciki, mnie wystarczyło masy na 10 sztuk. Następnie obtaczam każdy kotlet w bułce tartej i kładę na rozgrzany olej na patelnie i smażę z każdej strony na ciemnozłoty kolor. Usmażone kotlety przekładam do garnka z bulionem i przecierem. Duszę na małym ogniu pod przykryciem około pół godziny, aż kapusta w środku kotletów zmięknie. Kotleciki podaję z sosem pomidorowym, który można przygotować na bazie sosu powstałego z duszenia kotletów. Wystarczy dodać do bulionu przecier pomidorowy lub koncentrat pomidorowy.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553