Jak przyrządzić Kulki z sosem pieczarkowym?

Przepis: Kulki z sosem pieczarkowym

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Kulki z sosem pieczarkowym?

Szynkę pokroić w kostkę, cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić szynkę, cebulę i przesmażyć. Kajzerkę zalać na 10 minut ciepłym mlekiem. Natkę posiekać. Metkę wymieszać z szynką i cebulą oraz odciśniętą kajzerką. Dodać jaja, natkę, sól, pieprz i paprykę do smaku, wyrobić. Z masy formować nieduże kulki i usmażyć na oleju. Por pokroić w krążki. Pieczarki pokroić w plasterki i zrumienić na maśle, dodać pory i poddusić. Podlać winem, stopniowo dolać śmietanę i wsypać parmezan. Przyprawić solą i pieprzem. Stale mieszając, gotować na małym ogniu 10 minut. Kulki podawać z sosem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556