Jak przyrządzić Kurczak po chińsku na obiad?

Przepis: Kurczak po chińsku na obiad

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 25 min.
Czas smażenia: 25 min.

Jak przyrządzić Kurczak po chińsku na obiad?

Grzyby mun zalać wrzątkiem i odstawić na 20 minut, potem odcedzić i pokroić.

Piersi umyć i pokroić mięso na podłużne paski, w poprzek włókien, przełożyć do miseczki i zalać połową sosu sojowego, wymieszać i odstawić na pół godziny do lodówki.

Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną cebulkę, podsmażyć kilka minut, zdjąć cebulką z patelni i na tym samym oleju podsmażyć mięsko.

Potem dodać pokrojoną marchewkę w plasterki i dusić do miękkości.

Na koniec dodać grzyby, pędy bambusa i kiełki.

Przyprawić do smaku przyprawami i pozostałym sosem. Podawać z ryżem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553