Przepis: Kurczak po chińsku z grzybami mun
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 5min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 15 min.
Czas smażenia: 30 min.
Jak przyrządzić Kurczak po chińsku z grzybami mun?
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Cebulę pokroić w nieduże kawałki. Wrzucić na olej i podsmażyć. Następnie dodać fileta z kurczaka pokrojonego w kostkę i dalej podsmażać.
Dodać mieszankę warzyw chińskich oraz namoczone wcześniej grzyby mun i dusić przez kilkanaście minut, mieszając od czasu do czasu by warzywa były miękkie. Warzywa z kurczakiem doprawiamy do smaku papryką, pieprzem, imbirem i curry. Na końcu wlać odrobinę sosu sojowego do smaku.
W garnku ugotować ryż w osolonej wodzie.
Gotowego kurczaka podawać na talerzu razem z ryżem.