Przepis: Kurczak z serem, pieczarkami i mięsem mielonym
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Jak przyrządzić Kurczak z serem, pieczarkami i mięsem mielonym?
Z kurczaka trybujemy kości, dobrze go nacieramy przyprawą do kurczaka w środku i na zewnątrz, zostawiamy na 2 godz. w lodówce.
Cebulę smażymy na złoty kolor, dodajemy pieczarki pokrojone w plastry, dusimy 4 minuty.
Mięso mielone mieszamy z pieczarkami, jajkiem i startym serem. Dodajemy przyprawy, dobrze wyrabiamy masę i nadziewamy kurczaka. Zaszywamy kurczaka, nacieramy przyprawą i wkładamy do rękawa.
Pieczemy 1 godzinę i 40 minut w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach.
Przed końcem pieczenia,rozerwać folię by się kurczak zarumienił.