Jak przyrządzić Kurczak z serem, pieczarkami i mięsem mielonym?

Przepis: Kurczak z serem, pieczarkami i mięsem mielonym

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Jak przyrządzić Kurczak z serem, pieczarkami i mięsem mielonym?

Z kurczaka trybujemy kości, dobrze go nacieramy przyprawą do kurczaka w środku i na zewnątrz, zostawiamy na 2 godz. w lodówce.

Cebulę smażymy na złoty kolor, dodajemy pieczarki pokrojone w plastry, dusimy 4 minuty.

Mięso mielone mieszamy z pieczarkami, jajkiem i startym serem. Dodajemy przyprawy, dobrze wyrabiamy masę i nadziewamy kurczaka. Zaszywamy kurczaka, nacieramy przyprawą i wkładamy do rękawa.

Pieczemy 1 godzinę i 40 minut w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach.

Przed końcem pieczenia,rozerwać folię by się kurczak zarumienił.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556