Przepis: Kurczę w sosie curry
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przyrządzić Kurczę w sosie curry?
1. Odcedź owoce (syrop zostawić). Połówki przetnij jeszcze raz na pół.
2. Ugotuj ryż w 1 litrze, osolonej wody.
3. Filety przekrój na pół, podsmaż na maśle ze wszystkich stron na złoty kolor.
4. Zmniejsz ogień, smaż pod przykryciem jeszcze 12 minut. Zdejmij z patelni, posyp solą i pieprzem.
5. Do sosu ze smażenia dodaj mąkę, zrób zasmażkę. Dodaj 2 łyżki curry, wymieszaj. Podlej rosołem i syropem z owoców.
6. Zagotuj sos curry, dodaj 4 łyżki śmietany, dopraw.
7. wrzuć na patelnię pokrojone brzoskwinie, dobrze podgrzej w sosie.
8. Mięso podawaj z sosem i ryżem.