Jak przyrządzić Kurze udka z grzybami?

Przepis: Kurze udka z grzybami

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 70 min.

Jak przyrządzić Kurze udka z grzybami?

Udka myjemy, skrapiamy sokiem z cytryny nacieramy solą i tymiankiem. Odstawiamy na 15 minut.

Następnie rumienimy z obu stron na maśle.

Przekładamy do garnka.

Grzyby myjemy i oczyszczamy, przelewamy wrzątkiem.

Cebulę obieramy i kroimy drobno wraz z grzybami, dodajemy do udek i podlewamy bulionem.

Dusimy pod przykryciem około godziny.

Pod koniec przyprawiamy i zagęszczamy śmietaną.

Chwilkę dusimy i gasimy.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556