Jak przyrządzić Łopatka w sosie jabłkowym?

Przepis: Łopatka w sosie jabłkowym

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.
Czas gotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Łopatka w sosie jabłkowym?

Mięso umyć i podzielić na porcje. Obsmażyć z obu stron na gorącym oleju. Obsmażone na gorącym oleju jest bardziej soczyste. Wkroić na patelnię z mięsem 1 cebulę, posolić i dodać pieprzu. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce, potem wrzucić do garnka, zasypując cukrem i cynamonem. Zagotować. W tym czasie mięso przełożyć do drugiego garnka, podlać szklaną wody, dodać jabłka i dusić. Około 1 godziny. Dusić aż będzie miękkie. Gdy będzie gotowe, odparować.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556