Przepis: Mięsny sos z zasmażką
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.
Jak przyrządzić Mięsny sos z zasmażką?
Mięso umyć, osuszyć pokroić na małe kawałki.
Marchew obrać, umyć i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Cebulę obrać i pokroić. Czosnek zmiażdżyć albo drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso, dodać czosnek i przez chwilę razem smażyć. Przełożyć do rondla.
Cebulę podsmażyć lekko na pozostałym oleju i dodać do mięsa.
Dodać też marchew, oprószyć solą i zalać wodą. Dusić do miękkości.
Z mąki i masła zrobić zasmażkę i na koniec dodać do sosu.
Doprawić do smaku.