Przepis: Mięso pieczone
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 2 godz.
Jak przyrządzić Mięso pieczone?
Szynkę opłukać, wysuszyć włożyć do miski i natrzeć olejem.
Następnie przecisnąć czosnek przez praskę i natrzeć nim mięso. Później oprószyć mięso papryką, pieprzem, majerankiem.
Posypać liściem laurowym i zielem angielskim.
Rękoma porządnie wymieszać mięso z przyprawami, na miskę nałożyć folię spożywczą i wstawić całość do lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki, przełożyć do rękawa i zalać bulionem mięsnym.
Szynkę piec około 2 godzin w piekarniku rozgrzanym do 180*c.