Przepis: Mięso wieprzowe w sosie
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 50 min.
Czas smażenia: 10 min.
Jak przyrządzić Mięso wieprzowe w sosie?
Mięso myję i kroję na dość grube plastry. Cebulę obieram i kroję w plasterki. Wszystko przekładam do miski i przyprawiam do smaku solą, pieprzem. Na patelni rozgrzewam olej i dodaje mięso. Smażę do uzyskania złotego koloru.
Po usmażeniu przekładam do rondla i zalewam wszystko 2 szklankami wody. Pozostawiam pod przykryciem i gotuję do miękkości. Po ugotowaniu wyjmuję mięso, a do wywaru, który pozostał dodaje mąkę rozprowadzoną z wodą. Mąkę dodaje powoli szybko mieszając. Podaje na gorąco z ziemniaczkami i ulubioną surówką.