Przepis: Niemiecki królik pieczony
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przyrządzić Niemiecki królik pieczony?
Mięso zabejcować, zalewając marynatą przygotowaną z czerwonego wina, wody, sosu vinaigrette, cebuli, soli, pieprzu, cukru i czosnku. Osuszyć, a marynatę zagęścić mąką, gotować 30 minut w kąpieli wodnej, przetrzeć przez sito.
Mięso ułożyć w brytfannie, posmarować masłem, wstawić do piekarnika i zrumienić, skropić lekko wodą i dopiec do miękkości, pokroić w plastry, zalać sosem, wstawić do piekarnika, dusić 3 minuty, sos doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, zaciągnąć żółtkiem. Pokrojone mięso ułożyć a półmisku, zalać sosem, przybrać zieleniną.