Jak przyrządzić Panierowane skrzydełka?

Przepis: Panierowane skrzydełka

Ile porcji: 12

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 50min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas smażenia: 50 min.

Jak przyrządzić Panierowane skrzydełka?

Skrzydełka umyć i osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka oraz słodką papryką i zostawić w lodówce na 30 minut.

Po tym czasie skrzydełka wyjąć. Natkę pietruszki opłukać i drobno posiekać. Jajka rozbełtać w miseczce. Posiekaną natkę pietruszki dodać do masy jajecznej i wymieszać.

Mięso obtoczyć w mące, następnie w jajku i bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556