Jak przyrządzić Panierowane skrzydełka obiadowe?

Przepis: Panierowane skrzydełka obiadowe

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Panierowane skrzydełka obiadowe?

Skrzydełka oczyszczamy z pozostałości piór, dokładnie myjemy i osuszamy lekko nacieramy solą. Gotową marynatę do drobiu przelewamy do miseczki, dodajemy curry mieszamy i wkładamy do marynaty oczyszczone skrzydełka. Pozostawiamy skrzydełka w marynacie około 30 – 40 minut, mieszając je (odwracając) kilka razy. Gotowe skrzydełka wyjmujemy z marynaty lekko odciskamy. Jajo roztrzepujemy z odrobiną curry wkładamy skrzydełka i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu, na rozgrzanej oliwie na mocno złoty kolor. Po usmażeniu przekładamy do żaroodpornego naczynia i dopiekamy je w piekarniku (180 stopni c) pod przykryciem około 10 – 15 minut. Podajemy z ryżem, ziemniakami lub z pieczywem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556