Przepis: Panierowane skrzydełka obiadowe
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przyrządzić Panierowane skrzydełka obiadowe?
Skrzydełka oczyszczamy z pozostałości piór, dokładnie myjemy i osuszamy lekko nacieramy solą. Gotową marynatę do drobiu przelewamy do miseczki, dodajemy curry mieszamy i wkładamy do marynaty oczyszczone skrzydełka. Pozostawiamy skrzydełka w marynacie około 30 – 40 minut, mieszając je (odwracając) kilka razy. Gotowe skrzydełka wyjmujemy z marynaty lekko odciskamy. Jajo roztrzepujemy z odrobiną curry wkładamy skrzydełka i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu, na rozgrzanej oliwie na mocno złoty kolor. Po usmażeniu przekładamy do żaroodpornego naczynia i dopiekamy je w piekarniku (180 stopni c) pod przykryciem około 10 – 15 minut. Podajemy z ryżem, ziemniakami lub z pieczywem.