Jak przyrządzić Papryka faszerowana mięsem i Turkami?

Przepis: Papryka faszerowana mięsem i Turkami

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Papryka faszerowana mięsem i Turkami?

Grzyby przebrać, ugotować, zemleć. Dodać do mięsa mielonego. Dodać także namoczoną odciśniętą bułeczkę, jajko i przyprawy. Papryki umyć, wydrążyć gniazdo nasienne, nadziać farszem. Ułożyć paprykę w garnku na stojąc, podlać wywarem z kostki rosołowej i dusić do miękkości. Na końcu zrobić sos. Do małego garnka wlać 1 szklankę wywaru w którym gotowała się papryka. Dodać łyżkę koncentratu pomidorowego, zaprawić łyżeczką mąki ziemniaczanej wymieszanej z wodą. Doprawić wedle gustu.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556