Jak przyrządzić Papryki nadziewane mięsem z ryżem?

Przepis: Papryki nadziewane mięsem z ryżem

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz

Jak przyrządzić Papryki nadziewane mięsem z ryżem?

Papryki myjemy, ucinamy z wierzchu „czapeczkę” i wydrążamy pestki. Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Cebulę siekamy drobniutko i podsmażamy na oleju. Mięso mielimy, dodajemy do niego ryż ugotowany, cebulę, sól i pieprz, wyrabiamy dokładnie masę. Papryki napełniamy masą ryżowo-mięsną, układamy w garnku lub naczyniu, przykrywamy papryki odciętymi czapeczkami, podlewamy odrobiną wody i pieczemy w piekarniku, aż papryki zmiękną.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556