Przepis: Pasztet z konfiturami z cebuli
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przyrządzić Pasztet z konfiturami z cebuli?
Szpinak rozmrozić.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zeszklić na margarynie.
Dodać szpinak, krótko poddusić i ostudzić.
Piekarnik rozgrzać do 175 stopni C.
Naczynie żaroodporne wyłożyć 10 plastrami boczku, rozłożyć masę z cielęciny wymieszanej z metką, szpinakiem, jajami i przyprawami, na wierzchu ułożyć resztę boczku.
Przykryć folią aluminiową i pokrywką.
Piec 2 godz.w kąpieli wodnej.
Wytworzony tłuszcz odlać.
Żelatynę rozpuścić w podgrzanym bulionie i gdy zacznie tężeć, zalać pasztet.
Chłodzić około 6 godzin
Przygotować konfitury : Oczyszczoną cebulę posiekać, poddusić na oleju.
Gotować 1 godzinę z z winem, sokiem, miodem i przyprawami. Zimną konfiturę podawać do pasztetu.