Przepis: Piersi pod pierzynką z fasolką
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przyrządzić Piersi pod pierzynką z fasolką?
Fasolkę gotujemy w wodzie koło 15 min aż stanie się miękka, po czym ją odsączamy i odstawiamy pod przykryciem.
Kroimy cebulę na półplasterki i wrzucamy ją na patelnię z odrobiną oleju. Podsmażamy do zeszklenia.
Do miseczki wlewamy olej, wsypujemy pieprz, sól, majeranek, oregano i kminek.
Piersi z kurczaka rozcinamy wzdłuż na 2 części.
Wkładamy do miseczki piersi i je marynujemy kilka minut.
Na inną patelnię kładziemy kurczaka i smażymy go z obu stron. Nakładamy usmażoną cebulę na piersi kurczaka i nakładamy na to majonez oraz po 2 plasterki sera żółtego.
Przykrywamy pokrywką i podsmażamy aż się ser stopi.
Na talerz nakładamy fasolkę, po piersi kurczaka i resztę cebuli, której nie wykorzystaliśmy.