Jak przyrządzić Polędwica w cieście francuskim?

Przepis: Polędwica w cieście francuskim

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Polędwica w cieście francuskim?

Rozmrożone cisto przekroić na połowę. Mięso natrzeć pieprzem i musztardą. Rozgnieść czosnek (nie obierając go), wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą. Włożyć mięso, obsmażyć z każdej strony i posolić. Rozgrzać piekarnik do temp. 200 stopni C. Oba kawałki ciasta na prostokąty o wymiarach 20×30 cm. Na każdym ułożyć kawałek polędwicy, zwinąć jak krokiet. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia złączeniem ciasta do dołu. Wierz posmarować żółtkiem. Piec 25 minut. Gotowe mięso przykryć folią aluminiową i odstawić na 5 minut, aby soki równomiernie się w nim rozłożyły.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556