Przepis: Polędwica w cieście francuskim
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przyrządzić Polędwica w cieście francuskim?
Rozmrożone cisto przekroić na połowę. Mięso natrzeć pieprzem i musztardą. Rozgnieść czosnek (nie obierając go), wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą. Włożyć mięso, obsmażyć z każdej strony i posolić. Rozgrzać piekarnik do temp. 200 stopni C. Oba kawałki ciasta na prostokąty o wymiarach 20×30 cm. Na każdym ułożyć kawałek polędwicy, zwinąć jak krokiet. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia złączeniem ciasta do dołu. Wierz posmarować żółtkiem. Piec 25 minut. Gotowe mięso przykryć folią aluminiową i odstawić na 5 minut, aby soki równomiernie się w nim rozłożyły.