Jak przyrządzić Pulpeciki mięsne do zupy, jako drugie danie?

Przepis: Pulpeciki mięsne do zupy, jako drugie danie

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 50 min.
Czas gotowania: 10 min.

Jak przyrządzić Pulpeciki mięsne do zupy, jako drugie danie?

Łopatkę mielimy za pomocą maszynki do mięsa. Dodajemy do niej startą surową marchewkę- na małych oczkach, starte pieczarki– na tarce z małymi oczkami, drobno posiekaną cebulę. Przyprawiamy solą, pieprzem, curry, bazylią i oregano. Wszystko dokładnie mieszamy. Całość odstawiamy na 30 minut. Następnie robimy z mięsa małe kulki- wielkości orzecha włoskiego. Kulki wrzucamy do gorącego wywaru warzywnego i gotujemy około 10 minut (z mięsa oddzieli się białko, itp). Kuleczki mięsne dodajemy do zup, albo podajemy jako drugie danie.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556