Jak przyrządzić Pulpety po meksykańsku?

Przepis: Pulpety po meksykańsku

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 5min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas gotowania: 25 min.

Jak przyrządzić Pulpety po meksykańsku?

Pomidory zmiksować z koncentratem. Pieczarki poddusić z cebulą i pokrojoną w kostkę papryką, dodać sól i pieprz.

Pieczarki dodać do gotującego się bulionu. Dodać pomidory.

Mielone mięso doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

Podzielić i uformować pulpety.

Obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju na złoty kolor.

Dodać do sosu obsmażone pulpety i paprykę w proszku.

Dusić ok 20 min. Pod koniec duszenia dodać kukurydzę i fasolę.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556