Jak przyrządzić Pulpety z wątróbki?

Przepis: Pulpety z wątróbki

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Pulpety z wątróbki?

Wątróbkę obrać z błony, zemleć, dodać jaja, zmiękczone masło, łyżkę usiekanej pietruszki i tyle tartej bułki, aby masa dała się formować w kulki wielkości czereśni. Kulki obtaczać w mące.

Przed uformowaniem kulek ugotować jedną i sprawdzić konsystencję: jeśli zbyt ścisła dodać łyżkę mleka, gdy zbyt rzadka dodać bułkę tartą.

Pulpety ugotować we wrzącej osolonej wodzie, odcedzić. Podawać do zupy czystej ogórkowej, szczawiowej, rzadkiego kapuśniaku.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556