Jak przyrządzić Rolada z warzywami?

Przepis: Rolada z warzywami

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Rolada z warzywami?

Umyte i osuszone mięso nakroić wzdłuż,lekko rozbić, natrzeć sokiem z cytryny, roztartym czosnkiem i posypać solą, tymiankiem, papryką i oregano.

Owinąć w folie i odstawić do lodówki na 2 godziny. Łodygi selera i strąki papryki pokroić w paski. Zamarynowane mięso posmarować musztardą, posypać pokrojonymi warzywami. Zwinąć w roladę.

W brytfannie rozgrzać mocno olej, mięso mocno zrumienić, podlać bulionem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. godziny. Powstały podczas pieczenia sos przelać do rondla, zagotować, zagęścić śmietaną z mąką.

Roladę pokroić w plastry, ułożyć na półmisku i polać sosem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553