Jak przyrządzić Sarna po litewsku?

Przepis: Sarna po litewsku

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.

Jak przyrządzić Sarna po litewsku?

Comber skruszały wyżyłuj zacnie. Następnie słoniną naszpikuj gęsto, a na godzinę przed pieczeniem nasól. Potym blachę długą, do kształtu combra stosowną, połóż, masłem podlać racz, wolniutko piecz. Jak się rumienić pocznie, kilkakroć miałkim cukrem posyp, aby się jakoby glazura po wierzchu mięsa uczyniła. Osobno śmietankę z cytrynowym sokiem zagotuj, soli i mąki gichnij, rozkłóć sumiennie, do sosu surowe masło włóż, trzepaczką ba gorącej blasze ubij. Broń Boże, nie gotuj, tylko comber pokrajaj, na półmisek ciśnij, sosem powyższym polej.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556