Przepis: Schab pieczony z dodatkami duszony
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Jak przyrządzić Schab pieczony z dodatkami duszony?
Cebulę pokroić w drobną kostkę, pora w pół-krążki, pieczarki w plasterki o grubości ok. 3 mm, rzodkiewki w plasterki o grubości ok. 2mm. Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć plastry schabu na złoty kolor. Wyjąć mięso. Na patelnię wrzucić kolejno: cebulę, sól, pieczarki, pora, rzodkiewkę i pieprz. Nie mieszać. Na wierzchu ułożyć schab, posypać go przyprawą kebab – gyros. Patelnię przykryć i dusić wszystko przez 10 minut na jak najmniejszym ogniu. Odkryć, wyjąć schab, zwiększyć ogień i wymieszać zawartość patelni. Smażyć przez 5 sekund. Smacznego!