Jak przyrządzić Schab po warszawsku?

Przepis: Schab po warszawsku

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Schab po warszawsku?

Mięso opłukać i osuszyć.

Natrzeć przyprawą staropolską, solą , czosnkiem, pieprzem, majerankiem i zostawić na noc w lodówce.

Na drugi dzień mięso upiec w rękawie do pieczenia (pieczemy około 1 godziny zależy od grubości mięsa), wystudzić.

Schab pokroić w plastry o grubości 1 cm. W każdym plastrze naciąć głęboką kieszonkę.

Ugotować na twardo jajka pokroić w kostkę, dodać chrzan i troszeczkę majonezu, sól, pieprz.

Kieszonki schabu nadziać pastą jajeczną.

Natkę pietruszki posiekać i posypać nią farsz.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556